دورقیب در کنار هم
<-PostCategory-> // 14:11 - دو شنبه 27 آذر 1391برچسب:,

دورقیب در کنار هم

 با عرضه نسخه جدید گوگل مپز و جیمیل در این ماه، گوگل به یاری آیفون آمده است تا آن را به بهترین موبایل کره خاکی تبدیل کند. اما چرا صاحب اندروید و دارنده موتورولا به سرسخت ترین رقیب خود کمک می کند؟ 

 
پاسخ سوال را باید در صنعت تبلیغات جستجو کرد. سیستم عامل اسمارت فون گوگل (اندروید) در واقع همیشه بخشی فرعی در کنار کسب و کار تبلیغات گوگل بوده و تبلیغات منبع ذاتی سود کمپانی بوده است. بخش موبایل موتورولای شرکت گوگل هم در حال حاضر یک کار جنبی است. گوگل اهمیتی نمی دهد که شما از چه سیستم عاملی برای تماشای تبلیغاتش، یا کار و تعامل با سایتها این شرکت استفاده می کنید. تنها می خواهد شما را به درون بازی بکشد. دلیل اصلی سرمایه گذاری عظیم گوگل روی اندروید، این است که مطمئن شود شرکت هایی مانند اپل و مایکروسافت نمی توانند دارایی های شان را از کار و کسب اسمارت فون ها بیرون بکشند. 
 
در ادامه مطلب با نارنجی همراه باشید تا بیشتر با استراتژی گوگل در دنیای جدید تبلیغات و تلفن های هوشمند آشنا شویم.
 
Joel Spolsky مدیرعامل یک استارت آپ وبی و نویسنده مقاله "چرایی کاهش قیمت محصولات فرعی کمپانی های تکنولوژی" می گوید: «گوگل درآمدی از اندروید ندارد، زیرا این سیستم عامل باز متن است. آنها هنگامی درآمد کسب می کنند که مردم از سرویس های این شرکت استفاده کنند. هدف از تولید اندروید، بیشتر از همه ایجاد رقابتی سخت برای کاهش قیمت تلفن های هوشمند دنیا است... البته تا زمانی که اسمارت فون ها مکمل سرویس های تحت وب گوگل و متضمن کار با آنها باشند.» 
 
گوگل مپز می تواند یک جایگاه خارق العاده برای فروش تبلیغات باشد. اپلیکیشن های نقشه نه تنها می توانند بفهمند که شما کجا هستید، بلکه می دانند که شما کجا خواهید رفت و به دنبال چه نوع مشاغلی هستید. این همان اطلاعاتی است که سفارش دهندگان تبلیغ آرزوی آن را دارند. گوگل مپز عرضه شده برای آی او اس، فعلا رایگان و بدون تبلیغات است، اما به نظر نمی رسد که این اوضاع برای مدت طولانی به همین شکل باقی بماند. برای مثال نسخه اندرویدی این اپلیکیشن اکنون حاوی تبلیغات گوناگونی است. جیمیل ویژه iOS هم می تواند یک موتور محرکه قدرتمند برای بخش تبلیغات گوگل باشد. نسخه تحت وب جیمیل همیشه آکنده از تبلیغاتی است که بر اساس محتوای ایمیل های دریافتی و ارسالی نمایش داده می شوند. 
 
نگرانی و وابستگی گوگل به تبلیغات کمک می کند تا بهتر دلایل بی علاقگی و سر باز زدن از عرضه اطلاعات مسیر یابی turn-by-turn در داده های عرضه شده جهت اپلیکیشن قدیمی مپز روی iOS را دریابیم. این موضوع یکی از مهمترین دلایلی بود که اپل همکاری با گوگل در تهیه اپلیکیشن نقشه را پایان داده و به گرداب عرضه نقشه اختصاصی بیفتد. تا وقتی که اپل کنترل کامل بخش پیشِ روی مشتری این اپلیکیشن (رابط کاربری یا اینترفیس)‌ را در دست داشت و گوگل تنها تهیه کننده اطلاعات پشت پرده بود، هیچ موقعیت و فرصتی برای فروش تبلیغات وجود نداشت. اکنون گوگل مپز تبدیل به یک محصول متکی به خود و مستقل شده است که کنترل کامل آن در دستان گوگل است. لذا از این پس فرصت های بالقوه فراوانی جهت فروش تبلیغات وجود دارد. پس مسیر یابی turn-by-turn هم به نسخه جدید افزوده شده تا عرضه تبلیغات هدفدار بر اساس موقعیت کاربر آسان تر گردد. 
 
دنی سولیوان سردبیر سایت خبری Search Engine Land می گوید: «آنها کسب و کار سخت افزاری را می چرخانند، اما لازم نیست که چندان نگران فروش این بخش باشند. لزوما نیازی نیست که گوگل هم به اندازه اپل از فروش سخت افزارش سود کسب کند. آنها عایدی بسیار بزرگتر و بیشتری از صنعت تبلیغات دارند... هدف گوگل این است که خدماتش را به دست مشتریان برساند، حال آنها هرجا که باشند و از هر سخت افزاری استفاده کنند.» 
 
دنیل گارف مدیر گوگل مپز ویژه موبایل با این برداشت موافق است و می گوید: «هیچ دلیلی ندارد که در این بازی وارد شویم (رقابت سیستم های عامل). گوگل می خواهد بر روی تمام پلتفرم های اصلی بازار حضور داشته باشد، و البته می خواهیم بهترین تجربه کاربری ممکن را برای همه فراهم آوریم.» 
 
و البته اضافه نمودن اپلیکیشن های قدرتمند به سیستم عامل iOS مطمئنا کمک بزرگی به فروش آیفون ها است. به نظر می رسد تعداد قابل توجهی از مصرف کنندگان، تا کنون برای خرید یا ارتقاء اسمارت فون اپلی دست نگه داشته و منتظر بهبود نقشه ها هستند. حتی برخی از افرادی که نیاز ضروری به نقشه های گوگل داشته اند، هنوز آیفون های خود را به iOS 6 ارتقا نداده اند. 
 
شاید بتوان گوگل را اولین شرکتی دانست که به شکل سلطه جویانه و به دلایل خودخواهانه از پلتفرم رقیبش پشتیبانی می کند. مایکروسافت برای چند دهه از پشتیبانان قدرتمند مکینتاش اپل بود، زیرا کار و کسب اصلی آن فروش اپلیکیشن بود و البته اپل رقیبی برای سیستم عامل ویندوز محسوب نمی شد. اسپالسکی مدیر تولید قبلی مایکروسافت می گوید: «در اوایل دهه ۱۹۹۰ تنها طی دوره ای کوتاه داستان به گونه ای بود که سود مایکروسافت از فروش کامپیوترهای مک بیشتر از فروش دستگاه های ویندوزی بود. در آن روزها تقریبا تمام خریداران مک نسخه ای از ورد و اکسل (بی رقیب) را تهیه می کردند. اما خریداران ماشین های ویندوزی انتخاب های دیگری هم از قبیل ورد پرفکت و لوتوس ۱۲۳ داشتند. در نتیجه درصد کمتری از آنها به خرید ورد و اکسل روی می آوردند.» 
 
هوشمندی استراتژی تمایل و آمادگی گوگل برای عرضه اپلیکیشن های iOS می تواند در گذر زمان بهتر نمایان شود. هنگامی که اپل قصد دارد همه چیز را تحت کلود عرضه کند (نه تنها ایمیل و مپز)، احتمال شکست این شرکت از گوگل بیشتر هم خواهد شد. گوگل شبکه اجتماعی، موتور جستجو و از آن مهم تر دیتا سنترهای اختصاصی دارد که می تواند اپلیکیشن های iOS آنها را با قدرت عرضه کند. البته ابعاد بزرگتر این رقابت در سالهای آینده بیشتر روشن خواهد شد. 
 
لری پیج، مدیرعامل گوگل بسیار باهوش است و می داند که دیگر همه چیز فقط درباره کادر جستجو نیست. اکنون داستان درباره محتوا و موقعیت است و آنچه که آنها می توانند از این ره آورد برای مشاغل به ارمغان بیاورند. ده ها راه مختلف وجود دارد که وی بتواند گوگل مپز را به سلاحی مهلک تبدیل کند. اما برای اینکه سلاح موثری باشد، ابتدا باید در قلب iOS جا خوش کند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






دسته بندی : <-PostCategory->
برچسب‌ها: <-TagName->